Berita Sekolah

IKUTI BERITA SEKOLAH MELALUI ARKIB SEKOLAH DI BAWAH
PLC e-rph google classroom

Satu sesi LDP penggunaan e-rph google classroom bagi guru-guru bidang bahasa, Sains/mate dan ppki telah diadakan hari ini 7 Julai 2020 di makmal komputer. Sesi disampaikan oleh Encik Anuar Tahar, pengetua SMK Bahau.

Pelaksanaan Aplikasi Datang.my

Pelaksanaan aplikasi Datang.my telah bermula secara rasmi pada 1 Julai 2020. Aplikasi ini bertujuan memastikan saringan suhu badan dan kehadiran warga SMK Bahau berjalan dengan lancar dan sistematik. Diharapkan proses ini berjalan dengan baik dan dijadikan normal...

Belajar Guna Website Sekolah

Malam nie 1hb Julai 2020 satu mesyuarat menggunakan Google Meet telah diadakan di atas talian. Mesyuarat ini disertai oleh Pengetua dan dua orang guru SMK Bahau Objektif bengkel ini untuk memahirkan penggunaan aplikasi wordpress

Majlis penyampaian Termometer

Satu majlis penyampaian alat termometer telah diadakan di pejabat ADUN Bahau. Ia disempurnakan oleh YB Teo Kok Seong sendiri. Terima kasih kami ucapkan. YB Teo Kok Seong

Penyampaian surat APC 2019

Satu majlis ringkas penyampaian surat APC telah diadakan di bilik pengetua SMB. Tahniah kepada 7 penerima. Semoga terus cemerlang. Barisan penerima APC 2019

Lawatan pra-pembukaan sekolah PPDJJ

Satu lawatan kerja pengurusan pembukaan sekolah oleh pegawai PPDJJ berlangsung pada 23 Jun 2020. Pegawai yang hadir ialah Puan Jamaliah Ahmad dan Puan Noorzaliyati Ramli.

PLC bersama pengetua

Satu sesi PLC guru-guru SPM subjek BM, matematik tambahan dan sejarah telah diadakan hari ini 17 Jun 2020 di bilik pengetua. Fokus utama perbincangan ialah membina strategi mencipta kecemerlangan baharu.

Ziarah cakna PPDJJ

Rombongan PPDJJ yang diketuai oleh Tuan Abdullah Anastas Zorin bin Yaacob, timbalan PPDJJ sektor pengurusan sekolah melawat Cikgu Ammudasir hari ini 16 Jun 2020. Terima kasih dari kami warga SMB.