Berita Sekolah

IKUTI BERITA SEKOLAH MELALUI ARKIB SEKOLAH DI BAWAH
Sesi kunjung bantu PPDJJ

Satu rombongan dari PPD Jempol Jelebu seramai 15 pegawai yang diketuai Tuan Timbalan, Cik Norshahida telah datang ke SMK Bahau pada 30 September jam 2.30 petang. Sesi ini bertujuan membantu pihak sekolah merancang kecemerlangan SPM 2020.

Pengetua turun padang

Tuan pengetua bersama Puan Ruhila menjalankan bengkel teknik menjawab SPM bahasa Inggeris sebagai persediaan pelajar menghadapi peperiksaan percubaan pada 26 September di dewan Seri Utama.

Perasmian Dewan S.P

Sàtu majlis untuk merasmikan dewan S P telah diadakan pada 18 September 2020 oleh Yang berbahagia Tuan Pengarah JPNS Haji Md Fiah.

Penutupan Bulan Kebangsaan 2020

Satu majlis penutupan sambutan bulan kebangsaan 2020 telah diadakan pada 18 September (Jumaat). Majlis dirasmikan oleh Pengarah JPNS Tuan Haji Md Fiah bin Md Jidin. Turut hadir KPPD Jempol Jelebu, Tuan Haji Norhashim Othman.

Pelancaran Bulan Kebangsaan Peringkat sekolah 2020

Majlis pelancaran bulan kebangsaan 2020 peringkat SMK Bahau telah diadakan pada jumaat 14 Ogos jam 7.40 pagi. Acara dirasmikan oleh Encik Anuar Tahar, pengetua SMKB. YDP Pibg dan seorang AJK ibu bapa turut hadir memeriahkan majlis. Live FB juga dilaksanakan. Pengetua...

Taklimat Google Classroom Tingkatan 5

Satu taklimat dan praktikal penggunaan Google Classroom telah diadakan untuk pelajar Tingkatan 5 pada 6 dan 7 Ogos 2020. Sesi disampaikan oleh Cikgu Munir Hafizi dibantu oleh 4 fasilitator iaitu Cikgu Nurul Nadya, Cikgu Siti Salwani, Cikgu Norhayati dan Cikgu Faridah.

PLC guru-guru BI PPD Jempol Jelebu

Satu sesi perķongsian Best Practices Bahasa Inggeris untuk guru-guru PPD Jempol Jelebu telah diadakan hari ini 28 Julai 2020. Sesi disampaikan oleh Pengetua SMK Bahau di bilik Gerakan SMB.